Sudüşen Şelasi’nden Bursa’ya

0
665

30 Nisan Pazar günü Yalova civarını gezelim ve oradan da Bursa’ya gider Teleferik’e bineriz diye plan yaptık. Her zaman ki gibi planımız değişti. Gezimiz çok güzel başladı. Hava güzel, güneş güzel ; içimiz keşke yağmur yapsa kuraklık olmasa diyor; feribot’la geçiyoruz Yalova’ya. Bu sefer Eskihisarı feribotlarını kullanıyoruz. Nedense ben teknoloji işiyle uğraşmama rağmen eskiyi daha çok seviyorum. Eski feribotlara ihanet etmek istemiyorum. Üstelik onlar daha samimi sanki…

Çınarcık’tan sonrasını iyi geçirmediğimiz bir gezi haline geldi. Bu geziye ben, Biblo ve Nuray çıktık. Saat 17:00’ye yaklaşıyordu Bursa’ya geldik. Teleferik zaten imkansız hale geldi. Daha da kötüsü sürekli motor üzerinde 280 km yol aldık. Gezmek yerine sürekli motor kullandık. Ne ben ne Biblo ne de Nuray bu geziden memnun kalmadık.

Neyse Biblo’da benim gibi eski ferinotu seviyor ve feribot’un altını üstüne getiriyor. İşte feribotta gezinti resimleri…

Diğer motorlu arkadaşlar Biblo’ya rağbet ediyorlar.

Sonra yoruluyor kucak sefası yapıyoruz.

Feribottan iner inmez Termal ilçesine oradan da Sudüşen selalesi yoluna yöneliyoruz. Tepeye çıktığımızda her yeri tellere çevrili Gökçe barajını görüyoruz.

Sudüşene geldimizde Biblo çok sevinçli.. artık dağ-taş tecrübesi ile böyle büyük taş,kayaların arasında bile rahat rahat gezinebiliyor.

Sudüşen Şelalesinden ayrılıp Çınarcık’a doğru yola çıkıyoruz. Bu arada gezimizi BMW R1200C makinemizle yapıyoruz. Bu makine 1200cc. 2003 Model inanılmaz rahat bir asfalt makinesi. Ancak Türkiye’de çok iyi tanınmıyor ve bu makineden Türkiye’de 100 Adet civarında var.

Çınarcık’tan sonra aslında hedefimiz ara yoldan Gemlik’e gitmek ama sanırım ara yolu kaçırıyor ve yarım adayı dolanıyoruz. Dağlara saptıktan sonra tekrar denizi gördüğümüze bu sefer üzülüyorum. Çünkü yanlış yoldayız. Burada durup soluklanıyoruz. Biblo dere tepe gezerken bende motorumun resimlerini çekiyorum.

Biblo’nun gezisi bitince Nuray’la yeşil ile Marmara’nın mavisi ile poz veriyor. Bu seferki pozu doğal olsun diye fotoğraf makinesine bakmıyor.

Sonunda Bursa’ya varıyoruz. Burada bizi MotoVirus (wwww.motovirus.com) ekibinden Genç Bursa’lı motorcular karşılıyor. Taylan (windrider) ile Biblo tanıştılar ama Biblo’da hal kalmadı. Karnımızı doyurduktan sonra Bursa’dan ayrılıyoruz.

Hepimiz çok yorgunuz. Sürekli motor üzerinde yaklaşık 6 saat yol yaptık. Toplam gezimiz 9 saat sürdü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here